Top

MediYoga Instruktör - Steg 1 MediYoga grundutbildning på 1-termin

MediYoga Instruktör – Steg 1

Vad är en MediYoga Instruktör?

En MediYoga Instruktör har medicinsk baskompetens och kan grunderna i MediYoga för att instruera och lära ut. Instruktören har tillgång till tre basrecept som innehåller integrerade delar, andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation som doseras utifrån klientens nivå och tillstånd, samtliga väl beprövade inom svensk sjukvård.

MediYoga Instruktörer kan vara fysioterapeuter, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeuter och läkare samt andra personer som verkar in om hälso- och sjukvården. En MediYoga Instruktör kan också vara andra yrkeskategorier med grundläggande medicinska kunskaper som använder MediYoga som jobbar med friskvård och hälsa.

Målsättning

Målet med MediYoga Instruktörsutbildning Steg1 är att ge deltagaren kunskap och behörighet att leda patienter/klienter och grupper i MediYoga Basprogram 1-3.

MediYoga är modern integrativ medicin – väl förankrat i vetenskap och genom beprövad erfarenhet. MediYoga används idag på mer än 296 vårdenheter i Sverige och väl utbrett inom svensk friskvård. MediYoga är enkelt att utföra och vänder sig till alla människor friska som sjuka och utgår från en tydlig struktur där kvalitetssäkring och patientsäkerhet är centralt.

Träningen utgörs av integrerade delar, andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation. MediYoga verkar genom att stärka resurser och odla de salutogena egenskaperna hos utövaren.

Omfattning

Utbildningen är en termin innefattande sex heldagar fördelade på sex (6) lärarledda heldagar med 2-4 veckors mellanrum. 40 timmar är schemalagd lektionstid och 80 timmar teoretiska hemstudier, självträning och eget arbete med att träna på att instruera.

En central del av utbildningen är deltagarnas egen träning mellan träffarna. Syftet är att få en egen upplevelse av träningen likväl som erfarenhet av hur olika träningen kan upplevas.

Under de lärarledda dagarna går vi igenom de verktyg som ingår, både ur ett skolmedicinskt och yogiskt perspektiv samt går igenom instruktörens roll. Vi går bl a igenom deltagarnas sammanfattningar av det egna arbetet med reflektioner och frågeställningar, bra saker att tänka på som MediYoga instruktör, hur MediYoga kan användas som verktyg i vården m.m.

Skriftliga inlämningsuppgifter ingår där du dokumenterar dina egna erfarenheter av MediYoga samt svarar på grundläggande frågor. Vi gör också muntliga avstämningar vid varje utbildningstillfälle.

Innehåll

– Instruktörsrollen
– 
Grunderna i MediYoga – den terapeutiska yogaformen
– 
Egenträning, praktik och disciplin
– 
Grunderna om stress – hur MediYoga kan sänka stressnivåer
– 
Grunderna om andningens påverkan
– 
Praktiskt utförande, pedagogisk grund
– 
Ingredienser/Recept/Dosering
– Genomgång teoretiskt och praktiskt i MediYoga Basmetoder

Vem kan söka?

Antagningskravet för utbildningen är grundläggande kunskaper i anatomi, fysiologi och sjukdomslära motsvarande Medicin 1.

Du som är ex. leg. psykolog, leg. psykoterapeut, leg. dietist eller leg. arbetsterapeut är också behörig att medverka.

Behöver du komplettera dina medicinska kunskaper kan vi rekommendera distansutbildningar via nedan skolor:

Hermods
Forum Academia

Kontakta gärna Komvux, högskola eller universitet i din närhet för ytterligare alternativ.

Du kan komplettera din medicinkompetens parallellt med instruktörsutbildningen och blir då diplomerad instruktör när du är klar med båda utbildningarna.

Diplomering

Efter genomförd utbildning diplomeras du till MediYoga Instruktör Steg 1 och har rätten att leda och marknadsföra verktygen i utbildningen som klasser, workshops, retreats till klienter och patienter.

För att diplomeras ska du ha:

– full närvaro på all schemalagd studietid.
– genomfört och återkopplat samtliga hemuppgifter.

Det betyder att närvara samtliga lärarledda dagar (6 st), utföra hemarbetet, komma i tid och stanna till dagen är slut och att den skriftliga rapporteringen lämnas in i tid.

Skulle du av någon anledning missa en eller flera träffar finns möjligheten att komplettera genom att:

  • stämma av med ansvarig utbildare och ta del av filminspelning från en missad träff.
  • medverka på motsvarande utbildningsträff på en annan ort eller klass.
Material

Det material som ingår i utbildningen är:

• Yogaprogram digitalt för egenträning
• Kursmaterial digitalt
• Diplom (kräver godkänd närvaro)

Så här tycker tidigare deltagare
Håkan Eriksson
Kurator: Thorax, Urologi, Kirurgi, Neuro samt öron, näsa-hals

Jag har nyligen genomgått instruktörsutbildning i MediYoga på min arbetsplats och har följande synpunkter: Utbildningen har haft ett övergripande bra upplägg med grundlig genomgång av övningar samt uppföljning och möjlighet till frågor. Ett bra inslag har också varit möjligheten att träna på varandra under utbildningen vilket varit positivt. Utbildningsmaterialet har haft ett bra pedagogiskt upplägg och har varit lätt att ta till sig. Användbarheten för mig själv och användbarheten gentemot mina patienter är två delar. För egen del har jag kunnat finna ett lugn som jag inte upplevt tidigare och även att det sakta bearbetar tidigare upplevelser och trauman. Att söka sitt sanna JAG!!! Under utbildningens gång har det varit mycket stress på jobbet och här har yogan hjälpt mig enormt mycket. Jag är övertygad om att om jag inte haft yogan under denna period hade jag idag varit sjukskriven. Vad gäller användbarheten gentemot mina patienter har jag redan sett vad det kan innebära för dem då de använder yogan regelbundet. Mindre stress och bättre hanterande av sin situation som helhet. Betyg på en skala från 0-10 kan inte bli annat än en 10. Tack än en gång för en bra utbildning!!

Ann
Sjuksköterska

Tack för den här utbildningen som har varit så positiv för mig. Jag är väldigt nöjd med materialet. Det allra bästa för mig har varit andningen, det var en helt ny upplevelse för mig. Underbart! Ett varmt tack för en väldigt givande kurs!

Elin
Företagssköterska

Utbildningen i MediYoga har givit mig otroligt mycket. Upplägget var mycket bra! Toppen att det blev heldagar. För egen del gör jag yoga helst varje dag men minst 5-6 gånger/vecka. På företaget där jag arbetar, hade jag två grupper i veckan under hela våren. Nu i höst kör jag också två grupper med 7-9 anställda i varje grupp och det är mycket uppskattat!

Ulrika Knutsson
Sjukgymnast

Här kommer min feedback från instruktörsutbildningen, utbildningen är bra och intressant. Utbildningsmaterialet är mycket bra. Pedagogiskt och enkelt. Det var bra att blanda med egen praktik, så vi fick kännedom om att metoden funkar. För övrigt är jag mycket, mycket nöjd. Jag känner att jag har och kommer att ha stor nytta och glädje av utbildningen, både för egen och andras del. Övningarna är genialt enkla, men nyttiga för kropp och själ. På en skala mellan 1-10 ger jag kursen 9. Jag tittar på mitt diplom med stolthet, redo att fortsätta jobbet med både mig själv och med andra.

Katrin Gustavsson
Psykiatrisjuksköterska

Tack för en givande och härlig utbildning. Jag var redan ”yogafrälst” och hade en rutin på att yoga varje dag. Men jag tycker att utbildningen har fördjupat min känsla och ökat medvetenheten! Sedan är det som vi vet mer kraftfullt att yoga tillsammans och att delge varandra erfarenheter på olika sätt. Materialet har varit bra och tillräckligt på en sådan grundutbildning. Jag ger utbildningen en klar 10:a, inget fattas.

Camilla Tell
leg. Sjukgymnast

Jag känner att utbildningen i MediYoga har gett så mycket, dels i form utav att jag känner mig tryggare att lära ut och dels att jag lärt mig så otroligt mycket själv som gör att jag känner mig mer självsäker, mer närvarande, har lättare att sätta gränser och är mer nyfiken på att lära mer. Vilket uppsving det har varit på mina yoga-klasser inom primärvården, det är många smärtpatienter som verkligen har blivit hjälpta. De klarar av sin ångest bättre, känner sig gladare inombords mer tillfreds med sig själva även fast smärtan är kvar, har fått redskap att själva hantera sin smärtnivå och komma ner i varv etc. Tack för en fantastisk utbildning som väckt både huvud och hjärta och gjort att jag yogar mer i vardagen. Den får självklart 10 stjärnor!

Lena Öberg
Barnmorska

Jag tycker att utbildningen i sin helhet är mycket bra. Det här är ett framgångrikt koncept, hur yogan ska vinna acceptans i vår trångsynta, medicinskt inriktade sjukvård. ”Alla” pratar om evidens i vården idag, att jobba evidensbaserat är ett riktigt ”modeord”. Det är toppen att det kontinuerligt pågår studier om MediYoga – och vilka fina resultat dessutom! Innehållet i kursen känns konsekvent. Bra material. Tack! Jag ger denna utbildning 8 poäng av 10 möjliga.

Holger Seidel
Läkare, barn- och ungdomsmedicin

MediYoga känns som att ”det är min yoga”. Jag hoppas att jag kan vara behjälplig med att sprida budskapet vidare. Utbildningen var en bra start på min personliga utveckling och ett bra verktyg att använda för mina klienter. På en skala från 0-10 får denna utbildning 8 poäng.

Beate Hyttinen Lindgren
Kurator

Jag har gått MediYoga instruktörsutbildning och helhetsintrycket känns bra. Utbildningen har varit otroligt användbar för mig personligen. 
Den öppnade verkligen upp ögonen för yogan för min del på ett helt annat sätt än tidigare. Rent professionellt har jag också användning av yogan och hoppas på att snart få igång en grupp. Mitt betyg, på en skala från 0-10 blir 10 poäng, toppbetyg!

Maria
Sjuksköterska, hjärtintensiven

Jag är oerhört nöjd med denna utbildning. Jag har startat ett forskningsprojekt med MediYoga för hjärtinfarktpatienter på min arbetsplats tillsammans med min MediYogalärare och kommer starta ytterligare studier framöver med yoga för hjärtat.

Anneli Nordkvist
Sjuksköterska

Jag har precis avslutat instruktörsutbildningen. Bra utbildningsmaterial till utbildningen. Det har varit en givande utbildning för mig som människa. Jag har lärt mig en hel del om mig själv och om hur andra upplever yoga och andra relevanta ämnen som har diskuterats genom att vi delar erfarenheter, sk delning. Har en bra grund för att själv instruera yoga i fortsättningen, vilket jag kommer att göra! På en skala mellan 1-10 ger jag denna utbildning faktiskt 10 poäng. Jag har som jämförelse gått en del utbildningar på olika nivåer, gymnasiet, högskola och universitet men när jag kom hem och har pratat med ”nära och kära” känner jag att den här utbildningen är den jag är mest nöjd med och stolt för!

Pris och Betalningsvillkor

PRIS

14.850 SEK inkl. moms (11.880 SEK exkl. moms)
Utbildningsmaterial som ingår: Digitalt kursmaterial, ljudfiler som verktyg för egenträning
Medicinsk baskunskap krävs för antagning (Basmedicin Steg 1).
Leg psykolog/psykoterapeut är behörig att ansöka.

 

BETALNINGSVILLKOR/ANMÄLNINGSAVGIFT

Från att du anmäler dig kommer du inom kort att få en faktura via mail från oss på hela utbildningsavgiften.

För att säkerställa din plats i utbildningen är det viktigt att du betalar in anmälningsavgiften på 2.000:- direkt när du erhåller fakturan.

Resterande del av fakturan betalar du antingen in 10 dagar innan utbildningsstarten eller delar upp under utbildningens gång.

Du kommer inte att få påminnelseavgifter om du betalat anmälningsavgiften oavsett vilket förfallodatum som står angivet på fakturan.

Om du behöver avboka din anmälan så kan du fram t.o.m 30 dagar innan datum för utbildningsstart få tillbaka 1.500:- av anmälningsavgiften.

Om du avbokar senare än 30 dagar innan utbildningsstart betalas anmälningsavgiften endast tillbaka vid giltiga skäl som t.ex sjukdom med läkarintyg.

 

DELBETALNING

Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning. Om du önskar att dela upp betalningen gäller följande:

  1. Meddela oss via den elektroniska fakturan du erhåller (det finns en meddelandetjänst i denna) eller maila oss på fakturor@mediyoga.se att du önskar att delbetala.
  2. Om du önskar att delbetala kan du själv välja i vilken takt och hur du vill dela upp betalningen fram till 2 veckor innan sista utbildningstillfället.
  3. Vid varje delbetalning anger du det OCR-nummer som är angivet på fakturan och systemet räknar automatiskt ut vilket belopp som är betalt och vad som återstår att betala. Därav är det viktigt att du sparar fakturan.

 

ÅTERBETALNING
Det händer ibland att deltagare behöver avbryta sin utbildning av olika orsaker och vi återbetalar alltid när det är avhopp av giltiga skäl t.ex sjukdom med läkarintyg. Beroende på när man avbryter (och om man inte kan/vill fortsätta längre fram) så räknar vi av den del som man medverkat och återbetalar resterande.

Ett exempel: Om man avbryter en utbildning efter 3 utbildningstillfällen pga sjukdom eller annat giltigt skäl och inte planerar att fortsätta så har man medverkat 50% av utbildningen. Av utbildningskostnaden 12.850:- (inkl. moms) betalar vi tillbaka 50% dvs. 6.425:- (inkl. moms)

I de fall när någon avbryter av andra skäl t.ex personliga eller byte av arbete eller flytt så erbjuder vi en s.k. paus i utbildningen så att personen kan fortsätta kommande termin i samma eller i en annan stad.

Leveransgaranti och försäkringar

MediYoga Sveriges utbildarråd består av 4 utbildare vilket gör att om ordinarie lärare skulle bli frånvarande p g a sjukdom eller olycksfall så har vi mycket goda möjligheter att hantera situationen och genomföra utbildningen enligt plan.


Se vårt bokningssystem för alla aktuella utbildningar i Sverige