Hälsa & Friskvård

Vill du sprida självläkningsverktyget Mediyoga som är baserat på forskning?

Utbildning för dig som jobbar med hälsa och friskvård t.ex hälsocoach, friskvårdsterapeut, PT, HR, socionom, diakon, etc.

Sedan mer än 25 år tillbaka har MediYoga Institutet bedrivit utbildning i medicinsk och terapeutisk yoga med människors välmående i fokus.

Institutets forskningsbaserade arbete och följsamhet har bidragit till utvecklingen och etableringen av yoga i svensk hälso- och sjukvård.

Den vetenskapliga forskningen på Mediyoga är en stark kvalitetsgaranti för dig som vill leda medicinsk yoga i friskvården.

MediYoga är originalet av Medicinsk Yoga.

Om utbildning för friskvården

När du utbildar dig  i MediYoga erhåller du en högkvalitativ utbildning i medicinsk yoga innefattande kunskap, praktik, stödmaterial och digitala verktyg som kan användas hälsofrämjande enskilt eller i grupp.

Styrkan i MediYoga är den vetenskapliga grunden och institutets långsiktiga kvalitetsarbete som sedan 1997 medverkat i ca. 30 forskningsstudier och diplomerat ca. 4.000 MediYoga instruktörer - bara i Sverige. 

Kalendarium

Datum

Tid

Event

Plats

MediYoga - Friskvård - Steg 1

Steg 1 utbildningen erbjuder teori och praktik som bygger på evidensbaserade yogaprogram innehållande medveten närvaro, andningsövningar, rörelseövningar och meditationsövningar.

Träffarna innehåller teori inom forskning, andning, stress, pedagogik och meditation. Utbildningen bygger på praktiskt utövande och eget arbete som knyts an till teoridelarna samt skriftliga hemuppgifter som diskuteras i grupp under de lärarledda träffarna.

Efter avslutad utbildning blir deltagaren diplomerad MediYoga instruktör och har en god kunskap om struktur och individanpassning och kan leda MediYoga enskilt eller i grupp.

MediYoga - Friskvård - Steg 2

Steg 2 utbildningen erbjuder en bredare verktygslåda med fördjupad teori och praktik.

Deltagaren får fler verktyg inom medveten närvaro, andningsövningar, rörelseövningar och meditationsövningar samt praktik i upplägg av kurser.

Träffarna innehåller fördjupad teori inom andning, medveten närvaro, meditation, ökad självkännedom och yogisk filosofi. Likt Steg 1 bygger utbildningen på praktiskt utövande och eget arbete som knyts an till teoridelarna. Gruppdiskussioner är en viktig del i träffarna.

Efter avslutad utbildning blir deltagaren diplomerad MediYoga Instruktör Steg 2 och har en god kunskap i att lägga upp kurser, att individanpassa samt leda MediYoga enskilt eller i grupp.

Fördjupningsutbildningar - Friskvård

Workshops (1-2 dagar) inom relaterade kunskapsområden t.ex vagus, fascia, lymfa, hormon, djupavslappning, mage-tarm, kost, gong, andning, sorg, medveten närvaro, filosofi etc.

Sagt av tidigare elever

Maria L.

Inspirerande och energigivande Vilken kroppslig skön upplevelse

5/5

Saleha H.

Pedagogisk och professionellt

5/5

Petra M.

Underbart att äntligen vara igång med min resa mot mediyogalärare och förhoppningsvis även mediyogaterapeut. Det fungerade över förväntan bra att var online. Jag kunde rent av uppleva fördelar med det. Tack för idag! 🙏🏻

5/5

Anki B.

Med tanke på att lärande per web inte är det vanliga medlet så var lena riktigt duktig. Tydlig, förklarade bra, väntade in och riktigt tålmodig. Tack

5/5

Ladan M.

Fantastiskt 😃

5/5

Linda N.

Helt underbar

5/5

Annci S.

Inspirerande & givande kursstart med trevlig kursledare

5/5

Annelie H.

Känner att det var bra struktur och övningar. Att det inte var fantastiskt handlar mer om mig, som behöver landa mer.

4/5

Sandra W.

Otroligt kunnig och pedagogisk

5/5

Katarina H.

Första dagen på kursen. Mycket nöjd!

5/5

Theresia L.

Informativ och bra upplägg. Tryggt och inspirerande.

5/5

Eva E.

Över förväntan för att vara på distans.

4/5

Lotta F.

Påbörjat första kursen för att bli instruktör. Pär är både tydlig och kunnig lärare. -Mycket bra kurs!!!

5/5

Helena N.

Väldigt pedagogiskt upplagd. Jag kände att jag fick mycket energi och vill sätta igång på en gång

5/5

Marie A.

Bra bildkvalitet och tydliga instruktioner

5/5

Aniko K.

Har lärt mig massor och fick svar på en hel del frågor.

5/5