Top

Här under MediYoga Nyheter berättar vi senaste nytt om MediYoga i Sverige.

Ulf Wallgren, mediyogalärare i Stockholm och tidigare välkänd programledare på Rapport och Aktuellt är MediYoga Sveriges reporter.

Han kommer att resa runt i landet och genom olika videoreportage skildra mediyogan som hälsovård, både inom sjukvården och friskvården. Reportagen kommer att publiceras på vår hemsida men också på sociala medier.

För dig som är diplomerad instruktör/lärare/terapeut i MediYoga – Hör gärna av dig på mejl och berätta om dina erfarenheter av MediYoga om du/ni vill att Ulf ska göra ett reportage. Mejla Ulf på:

190830

MediYoga Retreat 2019 – Sörby Retreatcenter

Mediandningen löpte som en röd tråd genom det första professionella yogaretreatet för alla som är utbildade i MediYoga. Retreatet hölls den 13 – 18 juni på Sörby retreatcenter utanför Falkenberg och de flesta av de ca. 100 yogalärare som kom tyckte att retreatet var en succe. 

Dagen började med morgonyoga, fortsatte med en Open space konferens där det var fritt fram att diskutera allt som rör MediYogan. Efter lunchen varvades eftermiddagarna med workshops och enskild coachning. Dagen avslutades med yoga. Allt på en anläggning som byggts upp av Liselotte och Vagn Abel för att låta naturen hjälpa till att läka det som behöver läkas – en grön vila helt enkelt. Här är ett reportage från ett historiskt möte några dagar juni 2019.

190423

Kan MediYoga på distans ge bättre hälsa?

Det testas nu i ett forskningsprojekt i Linköping, Jönköping och Norrköping. 200 patienter med svåra sjukdomar, bland annat hjärtsvikt, får delta i MediYogaklasser som direktsänds via en videokonferens. Dessutom kan deltagarna träna dagligen med hjälp av en app. Gruppen jämförs sen med en motsvarande grupp som enbart får fysisk träning på till exempel gym. Projektet ska vara klart om två år, men erfarenheterna hittills är goda, patienterna är positiva och upplever tekniken som lättanvänd.

190118

Maria Wahlströms doktorsavhandling den 2019 01 18.

Ett ökat intresse för MediYoga i vården! Det tror MediYogans grundare Göran Boll blir följden av den doktorsavhandling på MediYoga och förmaksflimmer som nu godkänts vid en disputation på Danderyds sjukhus i Stockholm. Avhandlingen är den hittills största i sitt slag i Sverige och visar att Mediyoga ger patienter med paroxysmalt förmaksflimmer lägre blodtryck och en bättre livskvalitet.