Top

MediYoga Nyheter Ulf Wallgren med

Här under MediYoga Nyheter berättar vi senaste nytt om MediYoga i Sverige.

Ulf Wallgren, mediyogalärare i Stockholm och tidigare välkänd programledare på Rapport och Aktuellt är MediYoga Sveriges reporter.

Han kommer att resa runt i landet och genom olika videoreportage skildra mediyogan som hälsovård, både inom sjukvården och friskvården. Reportagen kommer att publiceras på vår hemsida men också på sociala medier.

För dig som är diplomerad instruktör/lärare/terapeut i MediYoga – Hör gärna av dig på mejl och berätta om dina erfarenheter av MediYoga om du/ni vill att Ulf ska göra ett reportage. Mejla Ulf på: ulf@mediyoga.se

200629

Reportage – MediYoga för gravida med psykisk ohälsa – Krokoms Hälsocentral i Östersund

MediYoga gör att unga gravida kvinnor med psykisk ohälsa mår bättre! Träningen kan framförallt kraftigt minska på stressen hos dom blivande mödrarna vilket gör graviditeten och förlossningen lugnare. Det visas i den första studien i Sverige på MediYoga och psykisk ohälsa hos gravida.
Studien har gjorts på blivande mödrar vid vårdcentralen i Krokom utanför Östersund där 10 gravida unga kvinnor med psykisk ohälsa under hösten 2018 och våren 2019 tränade MediYoga.

Flera månader efter att kurserna avslutades träffades kvinnorna igen – nu med sina bebisar på yogamattan.

MediYoga Sveriges reporter Ulf Wallgren var med.

191220

Reportage – MediYoga på Kävlinge vårdcentral

MediYoga kommer att ha en avgörande roll för att möta den psykiska ohälsan som ökar i Sverige. Det tror ledningen på Vårdcentralen Kävlinge utanför Lund där man sen drygt två år tillbaka använder MediYoga inom vården. I hela landet används idag MediYoga på över 268 vårdenheter i Sverige.

190423

Kan MediYoga på distans ge bättre hälsa?

Det testas nu i ett forskningsprojekt i Linköping, Jönköping och Norrköping. 200 patienter med svåra sjukdomar, bland annat hjärtsvikt, får delta i MediYogaklasser som direktsänds via en videokonferens. Dessutom kan deltagarna träna dagligen med hjälp av en app. Gruppen jämförs sen med en motsvarande grupp som enbart får fysisk träning på till exempel gym. Projektet ska vara klart om två år, men erfarenheterna hittills är goda, patienterna är positiva och upplever tekniken som lättanvänd.

190118

Maria Wahlströms doktorsavhandling den 2019 01 18.

Ett ökat intresse för MediYoga i vården! Det tror MediYogans grundare Göran Boll blir följden av den doktorsavhandling på MediYoga och förmaksflimmer som nu godkänts vid en disputation på Danderyds sjukhus i Stockholm. Avhandlingen är den hittills största i sitt slag i Sverige och visar att Mediyoga ger patienter med paroxysmalt förmaksflimmer lägre blodtryck och en bättre livskvalitet.