Top
 

MediYoga som metod

Ingredienser, Recept, Dosering och Metoder

MediYoga som metod

Recept

MediYogan utgår från recept vilket innebär att yogapassen har en tydlig struktur och innehåll. Med respekt för att all träning har potential att skapa balans och att felaktig träning kan skapa obalans så utgår MediYogan från ett tydligt recept. Struktur och guidning i hur verktygen används är av stor vikt för att optimera effekterna och den grundläggande balansen.

Ingredienser

De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen.

Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna. Oavsett erfarenhet, nybörjare som erfaren utövare är andningen central och den funktion som styr övriga delar.

Dosering

Kärnan i den tantriska traditionen är förståelsen för hur repetition påverkar, fysiskt och psykiskt. MediYoga är inget quick-fix utan en metod som kräver kontinuerligt utövande för bästa effekt.

Vi vet från både erfarenhet och forskning att för att åstadkomma en förändring både mentalt och fysiskt är det viktigare att få till en daglig kontinuerlig träning i liten dos än en större dos någon gång då och då. Utifrån tillstånd och bakgrund har vi alla olika förutsättningar för vilken dos av träning och nivå vi klarar av. Att hitta rätt nivå och balans i träningen under tid är avgörande för att uppnå ett gott resultat.

  • Andning

  • Ögonposition

  • Ljud

  • Kroppsposition

  • Kroppsrörelse

Kvalitet

Alla utbildade MediYoga instruktörer, lärare och terapeuter är tränade i att förmedla och undervisa MediYoga utifrån denna grund med största respekt för patientsäkerhet och kvalitet.